08.08.2009

Miomo et les meduses du merde

Vi dro til Korsika, uten å ha noe sted å dra til, så vi endte opp i Miomo (mart.anm. Korsikas svar på Muruvika), der vi gjorde oss godt kjent med omgivelsene.

I all saklighet er Miomo et idyllisk lite tettsted, midt mellom Erbalunga (Hommelvika) og byen Bastia (Stjørdalen med stor S) . Vi ankommer midt på dagen, etter en firetimers ferjetur fra slumbyen Livorno, der vi hadde spist alt for dyr mat i en alt for dyster bakgate, alt for sent på kvelden. Korsika! Nå skal det bades! Silje kaster på seg bikinien, Martin snubler seg inn i badeshortsen og sammen haster vi til stranda.



Blått hav, solas gjenskinn i duvende middelhavsbølger, barnelatter og solbrune kropper i harmonisk sommerlykke. Men så! ”Attends, attends, il y a des meduses!!” Et par aldrende, nøttebrune patter snakker til oss på et språk vi ikke forstår, men Martins fem år med skolefransk gjør ham i stand til å spørre om vedkommende snakker italiensk. ”Parlez vous l’italien?” Joda, damen med kastanjepuppene snakker italiensk, og kan fortelle - med stor innlevelse - at vannet er aldeles mettet med eksotiske og skadevillige brennmaneter. Akk o’ ve. Silje og Martin står bleke og slukøret i vannkanten og får sin verste frykt ettertrykkelig bekreftet, her er det mye farlig gelé i omløp (les: portugisisk krigsskip - ikke noe du putter i shortsen for å tøffe deg for gutta).

Så det blir med litt nervøs vassing og sporadiske fantomsmerter oppover leggene, før det molefonkne par tusler tilbake til campingplassen og tar fatt på hverdagslivet som backpackere.



Vi har telttypen Quechua II Seconds (noe som er et overraskende akkurat tidsanslag for tiden det tar å sette opp herligheten) m/madrass og pumpe (sistnevnte er markant bedre enn den som kommer med gummibåten Pro Aqua 400 for 298,- på Clas Ohlson, se: båttur med brukken åre på Nidelven). ”Tenk om vi hadde hatt en husbåt” utbryter Martin. ”Eller kanskje et sjøfly, så kunne vi flydd ned hit i helgene og drukket oss snydens på billig rødvin”.

”Eller en husbåt med anløp for sjøfly… ?”
Et lett sukk kan høres fra reisefølgets kvinnelige medlem.

Ingen kommentarer: